Dijaki Gimnazije Jurija Vege uspešno začeli projekt Airnet

Na Gimnaziji Jurija Vege Idrija se je v šolskem  letu 2014/15 pričel triletni mednarodni projekt AirNet. V Erasmus+ projektu sodelujejo dijaki starosti od 14 do 18 let iz Sindelfingna, Dronfielda, Malage, Barcelone, Kouruja in Idrije. Dijaki raziskujejo tematiko zraka z vidika umetnosti, tehnike, naravoslovja in glasbe,  pri čemer aktivno uporabljajo IKT tehnologijo. Glavni cilj projektnih srečanj je, da se dijaki različnih kulturnih in socialnih okolij družijo in spoznavajo ter se drug od drugega učijo.

MalagaPrvo mednarodno srečanje je potekalo od 6. 3. do 11. 3. v Malagi. Srečanja se je udeležilo šest dijakov gimnazijskega programa, ki so v preteklih dveh mesecih razvijali mobilne aplikacije. Slovenijo so predstavili na izviren način  in tako  navdušili prisotne dijake za  izmenjavo v Idriji, ki bo potekala naslednje leto v oktobru. V heterogenih skupinah so izdelali prvo mobilno aplikacijo v obliki kviza na temo zraka. Oglej si mobilne aplikacije in več slik iz izmenjave.

 

 

 

Drugega mednarodnega srečanja v Dronfieldu (od 16. 4. do 22. 4.) so se udeležili štirje dijaki poklicno-tehniškega programa. Najprej so predstavili raziskave jakosti hrupa na šoli, ki so jih primerjali z ostalimi šolami. Nato so spregovorili še o načrtu izdelave quadrocopterja in naprave za merjenje izpušnih plinov pri motornih vozilih. Obe napravi bodo dijaki do konca tega projekta izdelali in opravili različne meritve zraka.

Več aktualnih informacij o projektu lahko najdete na povezavi http://airnet-erasmus.eu/

Morda vam bo všeč tudi...